Visie

Wat plaatsvindt is interessanter dan hoe iets is gemaakt en hoe dingen groeien is interessanter dan wat plaatsvindt.  Eric Berne 

De afgelopen jaren heb ik me grondig verdiept in de Transactionele Analyse. Ik ben daar een ander mens door geworden, heb er veel kennis over opgedaan en ben erover gaan schrijven. Dit leerproces en de inhoud van de TA-concepten hebben mijn manier van werken en benaderen samenhangend en stevig gemaakt. Ik kan mijn handelen en analyse onderbouwen vanuit concepten uit TA.

 

VISIE

Voor mij staat het vast dat we leven in en door verbinding met anderen. De ander daagt ons uit en door het contact met anderen komen we tot ons recht, of lukt dat juist niet.

Streven naar vrijheid waarin eigen wegen gekozen worden én de aanpassing om in de samenleving een plaats in te nemen wisselen elkaar af. Als deze balans niet gevonden wordt ontstaat frustratie en manieren om zelf wel balans te voelen. En als we het evenwicht wél ontdekken in intimiteit, waardering en tevredenheid is dat gelijk te merken.

Dit is met ons verstand maar voor een deel te begrijpen. Gelukkig hebben mensen zich in alle tijden geuit in muziek, kunst, toneel, literatuur en andere vormen van creativiteit. De kracht van deze vormen staat voor mij zo vast als een huis. Hoe die kracht gebruikt kan worden in het zoeken naar de gulden middenweg is een waardevolle zoektocht waar ik graag anderen in ondersteun.