Training

Een goede training inspireert, daagt uit en zet je in beweging.  Een training is geslaagd wanneer deelnemers, trainer en inhoud een gezamenlijke vlam ontsteken. Dat is dan ook mijn focus. Ik neem tijd voor ontmoeten en laat theorie en oefeningen elkaar afwisselen. Ik geef trainingen in TA, oplossingsgericht coachen, psychodrama en narratieve benadering. 

In mijn trainingen gebruik ik waar mogelijk en zinvol modellen uit de Transactionele Analyse. Het aanleren van theorie en het aanscherpen of aanleren van vaardigheid is verbonden met persoonlijke én professionele ontwikkeling. TA modellen geven daarbij onderbouwing en legitimering.

Cursisten geven aan dat de praktische toepasbaarheid en werkvormen die ik gebruik uitdagen en stimuleren. Soms tot kleine stappen, soms grote stappen. Hoe dan ook zal het effect van de training niet uitblijven. Om mezelf steeds scherp te houden gebruik ik methodische evaluaties.

Een training kan confronterend zijn en uitdagen om oude en vaste patronen te doorbreken. Hier zal aandacht voor zijn, telkens vanuit de uitnodiging om eigenaar te blijven van je eigen leer en ontwikkelproces.

Stimulerende vragen: 

Wat maakt dat ik me zo gedraag als ik doe? Waar ben ik goed in, hoe vaak merk ik dat? Welke vaardigheden vind ik leuk of belangrijk om te leren?

Welke overtuigingen wil ik niet loslaten en waarom?

Welke impact hebben mijn overtuigingen op mijn ontwikkeling?

Henriëtta Joosten in ‘Streven naar excellentie’ (2015)

TRAINING ‘TA 101’

De basistraining in TA heet een TA101. Overal ter wereld worden dezelfde doelen en dezelfde concepten doorgenomen in deze training.

Ik start een online basistraining Transactionele Analyse (TA101) op 26 oktober 2020. Deze training is speciaal voor  supervisoren en coaches. De knop hiernaast leidt je naar meer informatie. Voor een kennismakingsgesprek kun je me bellen of mailen.  

TRAINING ‘FOUR STORY EXERCISE’

In de 2daagse workshop ‘Four Story Exercise’ werk je in een kleine groep aan het herinneren en betekenisgeven van 4 verhalen die in je leven indruk hebben gemaakt.