Workshop en Training

Een waardevolle ontmoeting inspireert, daagt uit en zet je in beweging.  In training en workshops neem ik tijd voor ontmoeten en laat theorie en oefeningen elkaar afwisselen. Ik geef workshops en trainingen in TA, oplossingsgericht coachen, psychodrama en narratieve benadering. 

In mijn trainingen gebruik ik waar mogelijk en zinvol modellen uit de Transactionele Analyse

Cursisten geven aan dat de praktische toepasbaarheid en werkvormen die ik gebruik uitdagen en stimuleren. Soms tot kleine stappen, soms grote stappen. Hoe dan ook zal het effect van de training niet uitblijven. Om mezelf steeds scherp te houden gebruik ik methodische evaluaties.

Een training kan confronterend zijn en uitdagen om oude en vaste patronen te doorbreken. Hier zal aandacht voor zijn, telkens vanuit de uitnodiging om eigenaar te blijven van je eigen leer en ontwikkelproces.

Stimulerende vragen: 

Wat maakt dat ik me zo gedraag als ik doe? Waar ben ik goed in, hoe vaak merk ik dat? Welke vaardigheden vind ik leuk of belangrijk om te leren?

Welke overtuigingen wil ik niet loslaten en waarom?

Welke impact hebben mijn overtuigingen op mijn ontwikkeling?

Henriëtta Joosten in ‘Streven naar excellentie’ (2015)

TRAINING ‘TA 101’

De basistraining in TA heet een TA101. Overal ter wereld worden dezelfde doelen en dezelfde concepten doorgenomen in deze training.

In 2024 geef ik 2 maal een TA 101 in Zwolle met aandacht voor ecologie en een holistische benadering.   

Workshop Psychodrama en TA 

VAn 1 tot en met 3 mei geef ik een psychodrama en TA workshop. Samen met Haseena Abdulla, een Indiase collega organiseren we een klein schalige workshop nabij Brussel. Neem contact op als je interesse hebt. 

TRAINING ‘FOUR STORY EXERCISE’

In de 2daagse workshop ‘Four Story Exercise’ werk je in een kleine groep aan het herinneren en betekenisgeven van 4 verhalen die in je leven indruk hebben gemaakt.