Onderwijs

Onderwijs is het hart van de samenleving en de plek waar fysiek samenkomen altijd vanzelfsprekend was. Dit najaar worden we geconfronteerd met beperkingen in omgang, visualisatie en contact. 

Tegelijk verlangen we ernaar om aan anderen te laten zien wie we zijn, wat we kunnen, hoe we ons ontwikkelen. Hannah Arendt, een Joods/Duits- Amerikaanse filosofe schreef over een wereld, die zich afspeelt tussen mensen en waar relaties essentieel zijn. Een student of leerling of kind heeft een diep verlangen om zichzelf te tonen en verhalen te vertellen waarmee hij zichzelf in de wereld zet. Als onderwijzer, leraar of docent ben je, ook in deze tijd, degene aan wie de ander zich kan spiegelen. Waar hij tegenaan kan schoppen of die hij niet zonder consequentie kan negeren.

Om in deze dynamiek te staande te blijven lijkt het essentieel om je persoonlijke motivatie en visie op onderwijs, je onderliggende filosofie en drijfveren helder te hebben. Zodat je daar energie uit kunt halen en op kunt bouwen.

Nu meer dan ooit is dat zinvol in het maken van keuzes en vormgeven van je dagelijks werk.

Ik bied hierover coaching aan voor mensen in het onderwijs. In 3 a 4 individuele gesprekken (fysiek of online) staan we stil bij jouw motivaties, visie en wat je raakt in je dagelijks werk.

Je doet opdrachtjes op basis van teksten van Hannah Arendt en het concept subjectificatie van Gert Biesta (een moderne onderwijsfilosoof). Ook werk je je eigen onderwijs script uit, aan de hand van transactionele analyse.

Naast coaching ben ik ook beschikbaar voor lezingen of lessen in het kader van pedagogiek, sociaal werk, leiderschap, onderwijs en creativiteitsontwikkeling.

Wil je meer weten?